Magyar Linkgyűjtemény

Keresés

Statisztika

  Összes link: 19210
  Összes kategória: 2645
  Összes várakozó link: 5
  Összes felfüggesztett link: 4
  Admin utoljára itt járt: ma

Linképítéshez

  www.veteranlink.hu keresőoptimalizálás http://www.pageranker.hu SEO Guard

Releváns oldalak

Marozsyné Guba Rózsa népi iparművész - 1951-ben született az Alföldön (Magyarország). 1985-ben kapta meg a babakészítő népi iparművész címet. Feldolgozta és zsűriztette Magyarország tájegységeinek a jelentős népviseleteit. Így például Sárköz, Kalocsa vidékének népviseleteit az 1800-as évek kezdetéig, valamint Baranya, Dunántúl, az Alföld és a Palócföld számos népviseletét is. Munkái jelentős részét a japán piacra készítette, de megtalálhatók a világ szinte minden táján. Munkái számos “államközi” ajándék részét képezték a 80-as években, így megtalálhatók voltak pl. Helmuth Kohl kancellár és Fidel Castro gyűjteményében is. Jelenleg egy olyan makettszerű babakiállítás elkészítésén fáradozik, mely nem csak megjeleníti az adott terület vagy korszak öltözékét, hanem kiemeli és visszaadja a nézőnek Európa legmeghatározóbb néphagyományait, történelmi szereplőit és vallási momentumait is.
https://www.babamuzeum.com~ Bővebben

Goják Sándor vagyok, a VASFÜGGÖNY MÚZEUM alapítója és tulajdonosa. Engedjék meg, hogy pár mondatban megismertessem Önökkel a múzeumom előtörténetét. Honnan is jött a múzeum megépítésének ötlete? Az 1990-ben a felsőcsatári szőlőhegyen, azaz a Vashegyen nyitott éttermemhez, a SÁNDOR Borozó-Buschenschank-hoz piros-fehér szalagokkal díszített fenyőágak vezették el a vendégeimet. Mivel a szőlőhegy egykoron a határövezet részét képezte, csak helyi lakosok, illetve határsáv-igazolvánnyal rendelkezők juthattak át a Pinka-hídon felállított katonai ellenőrző-ponton. Idegeneknek számára megközelíthetetlen volt e hely, hiszen TILOS volt ide a belépés. Ami tilos, az érdekes? Hát persze! Nem is kell hát csodálkozni, hogy vendégeim szerették volna pontosan tudni, hol is járnak valójában, így a helyismertetés mellett elkerülhetetlen volt egy kis történelmi kitekintő is. A sok-sok rajzolás, beszélgetés hatására született meg a szabadtéri múzeum ötlete, hogy az idelátogatók korhű képet kapjanak a Vasfüggöny időszakáról. Hogyan valósult meg a múzeum? Az ötletet aztán szorgos, ám máig tartó gyűjtőmunka követte. Kutattam és gyűjtögettem a korabeli vasfüggöny-maradványokat, különböző tárgyakat, hogy végül a világon egyedülálló módon, elsőként építhessem meg azt az 1948-1989-ig az osztrák-magyar határ mentén tobb száz kilóméteren keresztül húzódó "nevezetesség" egy darabját, amit a nyugati világ VASFÜGGÖNY-ként ismert. Van-e valóságalapja az általam elmondottaknak? 1965 és 1968 között jómagam is „részese” voltam a Vasfüggönynek: Kőszegen és Pornóapátiban szolgáltam sorállományú határőr szakaszvezetőként. Ezenkívül a látogatásukkal megtisztelő egykori katonák, „határsértők”, illetve hozzátartozóik számtalan történetet osztottak meg velem, amit a múzeumot felkeresőknek szívesen elmesélek. Mi is a célom a múzeummal? Egyrészt az utókornak szeretném megmutatni a történelem egy kicsiny, de elrettentő időszakát: mi az, ami SOHA nem ismétlődhet meg! Másrészt emléket szeretnék állítani mindazon személyeknek, akik életüket vesztették akár menekülőként, akár katonaként a nyugati határszélen.
http://vasfuggonymuzeum.hu~ Bővebben

Egy országot igazán a múltján és kultúráján keresztül ismerhetünk meg. Ebben vannak segítségünkre a múzeumok. Tematikus oldalunkon a magyarországi múzeumokat igyekeztünk összegyűjteni.
https://www.programturizmus.hu/kategoria-muzeum.html~ Bővebben

Túri János tűzoltó őrnagy, relikviagyűjtő állandó kiállítása. A jelenleg látható több mint négyezer tételt bemutató kiállítás, közel negyed százados gyűjtőmunka eredménye. E negyedszázadban számos gazdag adomány gyarapította a gyűjteményt, amiért az adományozókat hálás köszönet illeti meg. Úgyszintén széles gyűjtői kapcsolat alakult ki mind hazai, mind külföldi gyűjtőkkel, amelyek révén ritkaság számba menő relikvia került a kiállításba.
http://munder.pe.hu~ Bővebben

A Balatoni Múzeum a Balaton partjának és Zala megyének legrégebbi múzeuma, az egyetlen olyan muzeális intézmény a Balaton környékén, amely a Balatont komplex természeti és kultúrtörténeti szemszögből képes bemutatni. Keszthely és vonzáskörzete kulturális és természeti értékeit gyűjti és feladata ennek a gazdag örökségnek megismertetése.
http://www.balatonimuzeum.hu~ BővebbenPartnereink

Partnereink II

Releváns oldalak