Magyar Linkgyűjtemény

Keresés

Statisztika

    Összes link: 20267
    Összes kategória: 2645
    Összes várakozó link: 9
    Összes felfüggesztett link: 4
    Admin utoljára itt járt: ma

Linképítéshez

    www.veteranlink.hu keresőoptimalizálás http://www.pageranker.hu

Releváns oldalak

A Szőke Tanya Püspökladány szerepi határában a Hamvas-csatorna mellett helyezkedik el. Elsősorban tejhasznú szarvasmarha tartással foglalkozunk, de emellett megtalálható több állatfajta, többek között néhány őshonos egyed is. Az itt termelt tejből készülnek a Sárréti Kézműves Sajtok. Találkozzunk a felsorolt rendezvények egyikén, ahol megkóstolhatja termékeinket, a Sárréti Kézműves Sajtokat!
http://szoketanya.hu~ Bővebben

Azzal, ha magyar sajtot emelünk le a boltok polcairól, azzal, ha egy-egy piacon, fesztiválon magyar sajtkészítő sajtját vásároljuk, támogatjuk a hazai sajtos szakmát, hozzájárulunk munkájukhoz, és elismerjük fáradozásaikat. A következőkben Palócföld mutatkozik be a kézműves sajtkészítők oldaláról. Ők adják a Palóc Sajtkészítők Hálózatának magját. Találnak köztük kis családi gazdaságokat, és kis üzemeket is. A palóc sajtok terroir jellegét a nógrádi lankákon, a Cserhát dombjain legelő tehenek, kecskék, juhok különleges teje adja. A Palóc Sajtút természeti környezete, kulturális hagyományai, épített öröksége, gasztro-kulturális értékei mellett nem lehet csak úgy elrohanni. Meg-megállít egy-egy várrom, turistaút, nyitott sajtos porta. Mert hát, a sajtkészítők kapuja mindig nyitva áll Önök előtt! Látogassanak el hozzájuk, ismerjék meg őket és kóstolják meg a palóc sajtokat!
http://www.palocsajtut.hu~ Bővebben

A KKASE - Sajtkészítők Egyesülete 2010-ben kezdte kidolgozni a Magyar Sajtút Hálózat koncepcióját, 2013 nyarán pedig lehetősége nyílt arra, hogy a LEADER térségek közötti együttműködés keretében pályázzon két kistérségi sajtút: a Völgy Vidék Sajtút és a Palóc Sajtút megvalósítására. Célunk, hogy a helyi termékek helybeni értékesítését, és fogyasztását népszerűsítsük, a rövid ellátási láncokat preferálva. Támogatjuk a hazai tejfeldolgozást azáltal, hogy ösztönözzük a kézműves élelmiszer-előállítást, jó példákat felmutatva a mikro-, kis-, középvállalkozások számára. Feltett szándékunk, hogy a hazai sajtkultúra egyre szélesebb körben terjedjen, a lakosság ismerete bővüljön a magyar sajtokról, a tejtermékek előállítási folyamatairól, a sajtkészítő mesterségről, ezáltal pedig elismertté és vonzó szakmává váljon a társadalmunkban. Igaz a mondás: egységben az erő. A sajtkészítők már felismerték, hogy együttes fellépéssel hatékonyabb fejlesztést tudnak elérni, mint külön-külön; a minőség fontosabb a mennyiségnél, az együttműködés a versenynél. A Magyar Sajtút Hálózaton keresztül olyan kapcsolati háló épül ki térségi és országos szinten, amelyben a tagok lazán, formálisan - és informálisan egymáshoz kapcsolódnak a tudás és ismeretek szabad megosztása érdekében, nem elszigetelten, hanem együttesen, erős szakmai képviseletet alkotnak. A sajtutak létrejötte megerősíti a térség kézműves sajtkészítőinek kapcsolatait, a tapasztalatcserét ösztönzi, mely alapja az erős szakmai bázisnak; generálja a minőségi termékek előállítását, megerősíti a helyi vállalkozásokat. Fontos látni azt is, hogy minden egyes magyar tejtermék megvásárlásával a fogyasztó felelős állampolgárként járul hozzá a hazai termelők és családjuk megélhetéséhez. A kézműves sajtkészítők látogathatóságát - külföldi mintákat alapul véve - gondosan szervezzük, és kialakítjuk azokat a szabályokat, amelyek összhangba hozzák a sajtkészítők szakmai tevékenységét, a termékek bemutatását, kóstoltatást és értékesítést. Egy-egy sajtút olyan turisztikai programcsomagot kínál, amely komplex gasztronómiai élményt nyújt a látogatóknak, színesítve a térség turisztikai kínálatát. Bővülnek a sajtkészítők településein a szolgáltatások: az emberek megismerkedhetnek a mesterséggel, a sajtkészítők életmódjával, a tejelő állatokkal, a kultúrtájjal, hagyományos ételekkel, szokásokkal. A projekt közvetlen kedvezményezettje a látogató közönség, a turisták, továbbá azok a sajtkészítők, akik a figyelem fókuszába kerülnek. A komplex gasztro-turisztikai programcsomag az egészséges életmód és tudatos táplálkozás hívei, a slow food képviselői, a vidékjáró közösségek, az ínyencek számára is bővíti a lehetséges úti célok palettáját. Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekes családok is ellátogassanak egy-egy Sajtútra. A Sajtút-állomásokon sajtkészítési bemutatókkal, vajköpüléssel, előadásokkal, játékos sajt-ismereti versenyekkel fogadjuk a látogatókat. A projekt közvetett kedvezményezettjei a térségek egyéb gasztronómiai szolgáltatói, a borászok, sonkamesterek, lekvárfőzők, csokoládékészítők, dió- és almatermelők, vendéglátóhelyek, falusi szállásadók, hiszen bekapcsolásukkal tehető teljessé egy-egy térség gasztronómiai kínálata.
http://www.sajtut.eu~ Bővebben

Kézműves sajtokat készítek kecske és tehéntejből. A sajtjaim közt megtalálható a friss fűszeres a friss füstölt sajt, de leginkább hosszan érlelt desszertsajtokat készítek melyek a borozáshoz nélkülözhetetlen kulináris élményt nyújtanak. Termékeim többek között: füstölt és érlelt tehénsajtok, füstölt és érlelt kecskesajtok, tehéntej, kecsketej, érlelt kecskesajt olajban.
http://www.novaksajt.hu~ Bővebben

Készítsen otthon olcsón finom sajtokat a saját szája íze szerint! A sajtkészítés nem csak tudomány, hanem művészet is! A házi sajtgyártáshoz szükséges termékek, szakirodalom. Webboltunkban megtalálhatók tejoltók, sajtkultúrák, a tejfeldolgozáshoz szükséges termékek.
http://www.equus.hu/shop/?p=productsList&iCategory=176&sName=Sajtkészítés-házilag~ Bővebben

Sajtok Világa
A sajt táplálkozás-élettani értékét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tejből készül, amiről pedig tudjuk, hogy rendkívül hasznos és tápláló eledelünk. A sajt koncentrált formában különböző mértékben tartalmazza a tej értékes összetevőit.
http://www.sajtokvilaga.com~ Bővebben



Partnereink

Partnereink II

Releváns oldalak